5 redenen waarom maatwerk website veel beter zijn dan standaardtemplates

23 november 2021 | door Martijn Visser

Maatwerk zorgt voor meer omzet!

Wist je dat de teller van het aantal websites inmiddels meer dan 1 miljard heeft bereikt? De verwachting is dat dit aantal alleen maar sneller zal blijven toenemen.

Natuurlijk moet dit jou aan het denken zetten om zelf een website te beginnen, maar het betekent vooral ook dat er enorm veel concurrentie is. En dat jij scherp moet blijven en de juiste keuzes moet maken voor je website. Wist je dat maatwerk websites altijd voor meer omzet zorgen dan website gemaakt met een thema? In dit blog leggen we je uit hoe dat zit.

Waarom investeren in een maatwerk website?

Als je als organisatie goed online aanwezig wilt zijn, moet je simpelweg investeren in een maatwerk website. Het is verder belangrijk dat je de basisprincipes van SEO beheerst en dat je je verdiept in hoe je de zichtbaarheid van je website in Google en op social media verbetert.

In dit artikel neem ik je graag mee in de overwegingen waarom een maatwerk website beter is dan het werken met standaartemplates/sjablonen of een zogenaamde websitebuilder. 

1. Het versterkt je merk

Als je een standaarsjabloon gebruikt, besef dan altijd dat er veel meer websites zullen zijn die eruit zien als jouw website. Het is belangrijk dat jouw website jouw uitstraling en merk overbrengt. Daarom kan alleen maar een unieke, op maat ontworpen website zorgen voor de juiste merkoverbrenging. 

2. Weinig kans op beperkingen

Een standaardtemplate is eigenlijk een soort eenheidsworst voor enorm veel doeleinden. Het probleem is dat ze maar beperkte functionaliteiten hebben. Vooraf gemaakte websites kunnen bijvoorbeeld geen webshop, kalender of maatwerkformulier ondersteunen. 

Vaak hebben deze sjablonen ook niet de schaalbaarheid die op maat gemaakte websites wel hebben. Een op maat gemaakte website wordt namelijk altijd volgens de laatste technologische inzichten gemaakt. Anders kun je de dingen kiezen die je wilt en het kan gebeuren. 

3. Compatibiliteit met alle browsers

Een op maat gemaakte en goed geprogrammeerde website zorgt ervoor dat je ontwerp consistent blijft alle moderne browsers.

Veel mensen beseffen dit niet goed, maar de compatibiliteit van je website op verschillende platforms kan je website maken of breken.

Vergeet niet dat Google ongeveer 90% van de totale zoekmachinemarkt in handen heeft en dat de meeste mensen tegenwoordig Google Chrome gebruiken. Veel templatebouwers passen hun website dan ook alleen daarop aan en vergeten andere browsers en zoekmachines. 

4. Zoekmachinevriendelijkheid gegarandeerd

Professionele webdesigners zorgen ervoor dat de website die ze maken de juiste optimalisatie heeft. Zij zorgen ervoor dat de CSS- en HTML-codes in orde zijn en aan de laatste standaarden voldoen. Daarmee krijg je een website die je een geweldige voorsprong geeft op het gebied van SEO, oftewel de score in zoekmachines zoals Google.

Standaardsjablonen of -templates bieden dat niet. Die zijn ontwerpen zodat je ze zoveel mogelijk kunt aanpassen. En helaas, als je dan zelf niet handig bent op het gebied van SEO, sta je ver achter om je website te optimaliseren. 

5. Altijd afgestemd op je doelgroep

Als je doelgroep specifieke dingen van je site nodig heeft, kan een goede webdesigner dit regelen. Vergeet niet dat je er zelf voor moet zorgen dat je website zo goed mogelijk aansluit bij de wensen van je klanten.Stel jezelf dan ook enkele vragen om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je op maat gemaakte website haalt.

Daarentegen zijn websitesjablonen heel generiek. Ze missen vaak belangrijke mogelijkheden of toepassingen om die je doelgroep wel in een website wil terugzien. Dat maakt het voor jou weer moeilijker om het maximale uit je website te halen.

Wil jij ook een op maat ontworpen website?

Het komt erop neer dat je jouw website optimaal geschikt wilt hebben om in jouw voordeel te werken. De beste manier om dit te doen is om een prachtig maatwerk-ontwerp met goed uitgewerkte code te regelen. Wil jij dit ook? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op en we helpen je op weg. 

Ook interessant

5 dingen die je moet weten voordat je een website gaat beginnen

20 July 2021

De ultieme checklist: 16 vragen aan je webbureau voordat je start!

07 June 2022

5 things you need to know before starting a website

07 March 2023
whatsapp.png