Hoe mobielvriendelijk is jouw website?

16 maart 2019 | door Martijn Visser

Op 21 april is het zover. Dan rolt Google haar veelbesproken update uit. Als je site dan niet 'mobielvriendelijk' is, dan zak je gegarandeerd kostbare plekken in zoekresultaten. Google gaat namelijk voorrang geven aan websites die de mobiele toegankelijkheid wel op orde hebben. Webmaster en site-eigenaars dus opgelet! 

Doe zelf de mobielvriendelijkheidstest

Google heeft een test online geplaatst waarmee je makkelijk controleert of je website geschikt is voor mobiele apparaten of niet. Als je die test doet, komt er direct in beeld of je voldoet aan de eisen die Google stelt aan je website na 21 april. Die eisen hebben ondermeer betrekking op de leesbaarheid, onderlinge afstand tussen links en de zogeheten 'viewport', de manier waarop afmetingen en schaalbaarheid aan de browser worden doorgegeven.

Wel mobielvriendelijk?

Gefeliciteerd! Je website voldoet aan de normen die Google stelt. Toch nog twijfels over vindbaarheid? Neem even contact op met een expert van Webkracht en bespreek met hem de resultaten.

Niet mobielvriendelijk?

Websites van een paar jaar oud zijn nu waarschijnlijk al niet meer zo mobielvriendelijk als nu de norm is. Als de website niet mobielvriendelijk is volgens de standaarden van Google dan zal de positie in zoekmachines en daarmee de bezoekersaantallen afnemen!
Slechte mobielvriendelijkheid betekent dus altijd een negatieve impact op je SEO!

Altijd een oplossing

Ook voor jouw situatie is een oplossing. Of je nou een oude website hebt of een relatief nieuwe. Bel of mail even met een expert van Webkracht en neem met hem de mogelijkheden door. We helpen je graag.

Ook interessant

Sneller WiFi door nieuwe standaard

20 September 2021

Modewinkel met passie en ambitie

16 July 2021

Online marketing

16 July 2021
whatsapp.png