Sneller WiFi door nieuwe standaard

16 juni 2019 | door Martijn Visser

Sneller internet door komst nieuwe WiFi-routers

Goed nieuws voor iedereen die vaak en veel op WiFi-netwerken zit. De stichting die de ontwikkeling van de wifi-standaard overziet, de WiFi Alliance, heeft onlangs de eisen voor zijn certificaat verscherpt. Dit betekent dat nieuwe wifi-routers een stuk sneler internet moeten leveren.

WiFi voor meer apparaten tegelijk

Een onderdeel van de eisen is dat dat wifi-routers voortaan naar meerdere apparaten tegelijk moeten kunnen sturen. Op dit moment kunnen wifi-routers maar naar één apparaat tegelijk data sturen, ook als er meerdere apparaten verbonden zijn met de router.

Verdubbeling in snelheid mogelijk

In de nieuwe standaard gaat daar dus verandering in komen. Apparaten die het wifi-certificaat willen, moeten dan MU-MIMO ondersteunen, een techniek die routers in staat stelt om meerdere apparaten tegelijk te bedienen, aldus de WiFi Alliance.

Een van de andere verbeteringen heeft te maken met het aantal kanalen dat routers moeten kunnen ondersteunen. Vooral meerkanaals 160 MHz in plaats van 80 MHz zodat hiermee de snelheid in theorie zou kunnen verdubbelen. We kunnen niet wachten!

Ook interessant

5 dingen die je moet weten voordat je een website gaat beginnen

20 July 2021

Waarom Wordpress niet altijd de beste keuze is voor je project

20 July 2021

De ultieme checklist: 16 vragen aan je webbureau voordat je start!

07 June 2022
whatsapp.png