HKBU Urban Producers

Stadsvernieuwing met behulp van crowdfunding

HKB Urban Producers zijn specialisten op het terrein van ruimtelijke ordening. Ze helpen met hun kennis ervaring en online platform je idee naar een plan om te zetten.

HKB Urban Producers zijn specialisten op het terrein van ruimtelijke ordening. Ze helpen met hun kennis ervaring en online platform je idee naar een plan om te zetten.

Webkracht op haart beurt, hielp HKBU met het opzetten van het crowdfundingplatform en gaf op een succesvolle manier uitvoering hun idee.

De vraag

Crowdfunding was ooit nieuw, maar is al jaren een perfecte manier om je doelgroep betrokken te houden bij je project en via, al dan niet concrete tegenprestaties, financiële support te vragen.

HKB Urban Producers zag in crowdfunding een uitgelezen kans om projecten op het gebied van stadsvernieuwing van de grond te krijgen.

Initatiefnemers hebben de mogelijkheid om een project te starten en deelnemers de mogelijkheid om een toezegging te doen en een bijdrage te leveren.

De uitdaging

Voor Webkracht betekende dit project een mooie uitdaging. Van de fase van functioneel ontwerp en grafisch ontwerp, tot de uiteindelijk bouw, de testfase en de oplevering: er waren er genoeg uitdagingen. Maar gelukkig net zo veel mooie oplossingen! 

Hoe kan de bijdrage door backers worden voldaan? Wat als een project niet voldaan is? Moet er dan geld worden teruggestort aan de deelnemers? Hebben we een derdenrekening nodig?

Wat als een project de looptijd heeft uitgezeten maar nog niet voldaan is? Kan er dan makkelijk worden verlengd? Allemaal vragen die voorbij kwamen en en die technisch optimaal zijn opgelost. Daar zijn we best trots op!

Het resultaat

HKBU Urban Producers wilde geen risico nemen met het ontwikkelen van de website en kozen daarom voor een bewezen platform. Vandaar dat de keuze gevallen is op Exolog, een ontwikkelplatform gebouwd op Laravel.

Vanwege juridische regelgeving, om de snelheid te waarborgen en de schaalbaarheid te garanderen is gekozen voor een dedicated server met een duidelijk onderhoudscontract.

Resultaten

  • Origineel ontwerp
  • Optimaal geprogrammeerd
  • Volledig schaalbaar
  • Uitgebreid getest
  • Vlekkeloze werking

Diensten

Webdesign Responsive website Maatwerkapplicatie Extranet SEO (Google optimalisatie) Applicatiebeheer Onderhoudscontract

Andere projecten

Illustraties en schetsen voor bouwtrajecten

Schetsontwerp

Participatie- platform voor Rotterdammers

Gemeente Rotterdam

Hoe kunnen
we je verder
helpen?

Hoe snel kunnen jullie aan de slag?

Ons motto is 'zo snel mogelijk!' Dat betekent dat we vaak dezelfde week kunnen afspreken. Dat kan een online meeting zijn, maar ook een meeting bij ons op kantoor in Tilburg, bij jouw bedrijf of ergens tussenin.

De start van jouw project vindt, dus het begin van het functionele ontwerp of de vormgeving, vindt altijd plaats binnen 2 weken. Programmeren, testen en opleveren doen we aansluitend, om de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden.

Ben je al klant ? Dan helpen we natuurlijk als dat lukt dezelfde dag nog!

Wat verwachten jullie vooraf van mij ?

Als je start met je webproject, is het handig om over een aantal dingen na te denken. Dat geldt ook als je een vraag heb op het gebied van marketing, overzetting van je website of verbetering van je SEO of conversie.

We hebben ook een mooi blogartikel geschreven over vijf dingen die je moet weten voordat je een website gaat beginnen.

Verder verwachten we natuurlijk dat we op een leuke en produktieve manier samen kunnen werken. Dat doen we wat ons betreft op een zo makkelijk en transparant mogelijke manier. Je praat bij ons altijd met mensen die verstand hebben van hun vakgebied en bevlogen zijn over wat ze doen.

Doen jullie ook aan hosting en onderhoud?

Jazeker! We doen al het technische onderhoud aan de website. Dat is niet alleen de hosting, maar ook het onderhoud van je website, applicatie of eigen server.

Vaak kiezen onze klanten er zelf voor om met hun website te werken en de inhoud te verzorgen. Maar ook dat kun je aan ons overlaten als je daar geen tijd voor hebt of het gewoon graag wilt uitbesteden. 

Samen met jou kijken we  graag hoe we het inrichten of overzetten en bijhouden van je website en social media kunnen verzorgen.

Welke software of CMS adviseren jullie?

Welke software of CMS jou het beste is, hangt helemaal van jouw wensen af. Er is veel software beschikbaar waarmee je goede websites en webprojecten kunt opzetten.

We werken het liefste met open source systemen, of met systemen waar we ruime ervaring hebben, zodat we voor de kwaliteit van ons werk in kunnen instaan. We werken ondermeer met Wordpress, Drupal, Magento en TYPO3. Daarnaast werken we met het framework Laravel en het Laravel-gebaseerde CMS Exolog.

Elk systeem kent voor- en nadelen, die we graag met jou bespreken, zodat jij altijd de beste keuze voor jouw project maakt. Heb je zelf een interessant systeem, slimme software of een geweldig CMS wat we moeten kennen? Bespreek het vooral met ons!

Wat kost een website bij jullie?

Een goeie vraag, maar wel lastig om te beantwoorden, omdat het antwoordt juist om jouw wensen en behoeften draait. 

Het bouwen van een op-maat ontworpen en geprogrammeerde website is een ander verhaal dan simpelweg een template kiezen een wat aanpassen. Uitgebreide websites, portals, extranets en webshops met diverse koppelingen komen vanzelfsprekend vele malen hoger uit dan eenvoudige websites. Neem vooral contact op met jouw vraag!

whatsapp.png