Dedicated server

Als je één of meerdere zware websites of applicaties hebt, kun je veel voordelen halen met een eigen server (VPS).

Wat is shared webhosting ?

Shared webhosting (gedeelde hosting) is simpelweg wanneer één server meerdere websites host. Dit is een veel voorkomende en efficiente oplossing voor websitehosting. De server wordt dan gedeeld met andere websites, wat de hosting betaalbaar maakt. Maar gedeelde hosting gaat vaak ten koste van de prestaties.

Zeker als je een website hebt met zware applicaties, veel opslag of veel bezoekers, dan is een eigen dedicated server in de vorm van een VPS een goede oplossing.

Wat is een dedicated server (VPS) ?

Met een dedicated server (VPS) worden websites individueel gehost. VPS servers bieden een aantal voordelen ten opzichte van shared hosting. Die voordelen zijn voornamelijk laadsnelheid en beveiliging.

Vandaar dat ze goed tot hun recht komen bij zwaardere websites die veel van een hostingserver vragen. Als je organisatie meerdere websites en applicaties heeft, kunnen die ook samen op een eigen VPS worden gezet.

Heb ik een VPS nodig ?

Of je een eigen server nodig hebt is niet direct te zeggen. Over het algemeen adviseren we klanten die veel eisen stellen aan de bereikbaarheid en snelheid van hun website een eigen VPS te nemen. Of wanneer er een grote behoefte is aan piekbelasting of veel opslag, bijvoorbeeld voor videobestanden.

Gehuurde VPS cloud-server

Een VPS heeft als voordeel dat het een volledig gehuurde server in de cloud is. Dat betekent dat het onderhoud aan de hardware van de server is uitbesteed aan specialisten. Webkracht is verantwoordelijk voor het systeembeheer en onderhoud van de server.

Denk je na over een eigen server voor jouw website of applicatie? Wil je met een specialist spreken over de voordelen of nadelen van shared hosting ten opzichte van een eigen VPS? Plan een videomeeting in en we horen graag van je.

Hoe kunnen
we je verder
helpen?

Hoe snel kunnen jullie aan de slag?

Ons motto is 'zo snel mogelijk!' Dat betekent dat we vaak dezelfde week kunnen afspreken. Dat kan een online meeting zijn, maar ook een meeting bij ons op kantoor in Tilburg, bij jouw bedrijf of ergens tussenin.

De start van jouw project vindt, dus het begin van het functionele ontwerp of de vormgeving, vindt altijd plaats binnen 2 weken. Programmeren, testen en opleveren doen we aansluitend, om de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden.

Ben je al klant ? Dan helpen we natuurlijk als dat lukt dezelfde dag nog!

Wat verwachten jullie vooraf van mij ?

Als je start met je webproject, is het handig om over een aantal dingen na te denken. Dat geldt ook als je een vraag heb op het gebied van marketing, overzetting van je website of verbetering van je SEO of conversie.

We hebben ook een mooi blogartikel geschreven over vijf dingen die je moet weten voordat je een website gaat beginnen.

Verder verwachten we natuurlijk dat we op een leuke en produktieve manier samen kunnen werken. Dat doen we wat ons betreft op een zo makkelijk en transparant mogelijke manier. Je praat bij ons altijd met mensen die verstand hebben van hun vakgebied en bevlogen zijn over wat ze doen.

Doen jullie ook aan hosting en onderhoud?

Jazeker! We doen al het technische onderhoud aan de website. Dat is niet alleen de hosting, maar ook het onderhoud van je website, applicatie of eigen server.

Vaak kiezen onze klanten er zelf voor om met hun website te werken en de inhoud te verzorgen. Maar ook dat kun je aan ons overlaten als je daar geen tijd voor hebt of het gewoon graag wilt uitbesteden. 

Samen met jou kijken we  graag hoe we het inrichten of overzetten en bijhouden van je website en social media kunnen verzorgen.

Welke software of CMS adviseren jullie?

Welke software of CMS jou het beste is, hangt helemaal van jouw wensen af. Er is veel software beschikbaar waarmee je goede websites en webprojecten kunt opzetten.

We werken het liefste met open source systemen, of met systemen waar we ruime ervaring hebben, zodat we voor de kwaliteit van ons werk in kunnen instaan. We werken ondermeer met Wordpress, Drupal, Magento en TYPO3. Daarnaast werken we met het framework Laravel en het Laravel-gebaseerde CMS Exolog.

Elk systeem kent voor- en nadelen, die we graag met jou bespreken, zodat jij altijd de beste keuze voor jouw project maakt. Heb je zelf een interessant systeem, slimme software of een geweldig CMS wat we moeten kennen? Bespreek het vooral met ons!

Wat kost een website bij jullie?

Een goeie vraag, maar wel lastig om te beantwoorden, omdat het antwoordt juist om jouw wensen en behoeften draait. 

Het bouwen van een op-maat ontworpen en geprogrammeerde website is een ander verhaal dan simpelweg een template kiezen een wat aanpassen. Uitgebreide websites, portals, extranets en webshops met diverse koppelingen komen vanzelfsprekend vele malen hoger uit dan eenvoudige websites. Neem vooral contact op met jouw vraag!

whatsapp.png