API-koppeling

Koppel jouw website of sofware aan die van een andere partij met een API, of laat een eigen API-koppeling ontwikkelen of aanpassen.

Stroomlijn je processen met een API-koppeling

Stel je hebt een goed functionerende website. Je bent blij met het systeem wat je hebt, maar je wilt je bedrijfsprocessen verder stroomlijnen. Of er komt een zakelijke vereiste, waardoor je een aangepaste koppeling of integratie moet maken, om verder te kunnen met je bedrijf. Hoe pak je dat aan

Wat is een integratie op maat?

Simpel gezegd is een intergratie of koppeling op maat een softwareoplossing die specifiek is voor jouw situatie. Deze code kan eenvoudig zijn, zoals het integreren van een bestaande plug-in of koppeling, om gegevens van de ene database naar de andere te halen.

Maar een koppeling kan ook complex zijn, zoals een volledig aangepast contentbeheersysteem of een maatwerk ontwikkelde API (Application Programming Interface). Zulke integraties en koppelingen kunnen dagen of zelfs weken aan ontwikkeling vergen - elke integratie is namelijk uniek.

Wat zijn voorbeelden van API-koppelingen?

Aangepaste koppelingen en integraties zijn vaak nodig om je bedrijf te helpen je website, software, systemen of platforms met elkaar te verbinden.

Een goed voorbeeld is een aangepaste integratie tussen je website en je backend-systemen, zoals je huidige CRM-systeem, boekhoudpakket of ERP-systeem.

Het komt vaak voor dat een oud ERP-systeem dat draait op een oude server moet verbinden met een online formulier zodat gebruikers makkelijk tickets kunnen indienen via de website? Dan is het nodig om een integratie middels een API-koppeling te maken.

API-koppelingen en webshops

Voor webshops komt het vaak voor dat een aansluiting op een logistieke provider vereist is. Of met een extern voorraadsysteem, boekhoudpakket of affiliate partner. Vaak zijn er bestaande API's die moeten worden gekoppeld met de website. Vaak is het nodig om een API-koppeling op maat te maken.

Wat is voor mij de beste oplossing?

Zoals gezegd is elke situatie uniek. Niet alleen jouw bedrijf, maar ook jouw bedrijfsprocessen, doelen en budget.Een automatisering met behulp van een API-koppeling levert een veel gevallen concrete winst voor jouw bedrijf op. Niet alleen in geld, maar ook vaak in gemak, veiligheid en tijd.

Je kunt de juiste slag slaan met jouw bedrijf als je een API-koppeling op de juiste manier inzet voor jouw bedrijf.

Wil je overleggen over jouw wensen? We staan voor je klaar. Plan een meeting in en we gaan het over jouw unieke situatie hebben.  

Hoe kunnen
we je verder
helpen?

Hoe snel kunnen jullie aan de slag?

Ons motto is 'zo snel mogelijk!' Dat betekent dat we vaak dezelfde week kunnen afspreken. Dat kan een online meeting zijn, maar ook een meeting bij ons op kantoor in Tilburg, bij jouw bedrijf of ergens tussenin.

De start van jouw project vindt, dus het begin van het functionele ontwerp of de vormgeving, vindt altijd plaats binnen 2 weken. Programmeren, testen en opleveren doen we aansluitend, om de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden.

Ben je al klant ? Dan helpen we natuurlijk als dat lukt dezelfde dag nog!

Wat verwachten jullie vooraf van mij ?

Als je start met je webproject, is het handig om over een aantal dingen na te denken. Dat geldt ook als je een vraag heb op het gebied van marketing, overzetting van je website of verbetering van je SEO of conversie.

We hebben ook een mooi blogartikel geschreven over vijf dingen die je moet weten voordat je een website gaat beginnen.

Verder verwachten we natuurlijk dat we op een leuke en produktieve manier samen kunnen werken. Dat doen we wat ons betreft op een zo makkelijk en transparant mogelijke manier. Je praat bij ons altijd met mensen die verstand hebben van hun vakgebied en bevlogen zijn over wat ze doen.

Doen jullie ook aan hosting en onderhoud?

Jazeker! We doen al het technische onderhoud aan de website. Dat is niet alleen de hosting, maar ook het onderhoud van je website, applicatie of eigen server.

Vaak kiezen onze klanten er zelf voor om met hun website te werken en de inhoud te verzorgen. Maar ook dat kun je aan ons overlaten als je daar geen tijd voor hebt of het gewoon graag wilt uitbesteden. 

Samen met jou kijken we  graag hoe we het inrichten of overzetten en bijhouden van je website en social media kunnen verzorgen.

Welke software of CMS adviseren jullie?

Welke software of CMS jou het beste is, hangt helemaal van jouw wensen af. Er is veel software beschikbaar waarmee je goede websites en webprojecten kunt opzetten.

We werken het liefste met open source systemen, of met systemen waar we ruime ervaring hebben, zodat we voor de kwaliteit van ons werk in kunnen instaan. We werken ondermeer met Wordpress, Drupal, Magento en TYPO3. Daarnaast werken we met het framework Laravel en het Laravel-gebaseerde CMS Exolog.

Elk systeem kent voor- en nadelen, die we graag met jou bespreken, zodat jij altijd de beste keuze voor jouw project maakt. Heb je zelf een interessant systeem, slimme software of een geweldig CMS wat we moeten kennen? Bespreek het vooral met ons!

Wat kost een website bij jullie?

Een goeie vraag, maar wel lastig om te beantwoorden, omdat het antwoordt juist om jouw wensen en behoeften draait. 

Het bouwen van een op-maat ontworpen en geprogrammeerde website is een ander verhaal dan simpelweg een template kiezen een wat aanpassen. Uitgebreide websites, portals, extranets en webshops met diverse koppelingen komen vanzelfsprekend vele malen hoger uit dan eenvoudige websites. Neem vooral contact op met jouw vraag!

whatsapp.png