Extranet

Stroomlijn de communicatie tussen jouw organisatie en je doelgroep en ontwikkel een extranet.

Regel het beter dan de rest met een eigen extranet

Als je het goed wilt doen ten op zichte van je concurentie, dan moet je op een slimme, effectieve en makkelijke manier je werkprocessen moeten regelen. Een extranet kan een goede manier kunnen zijn om dit te regelen.

Als het communiceren en delen van informatie met je doelgroepen een belangrijk onderdeel is van je bedrijf, wordt het tijd om te kijken of je dit eigenlijk wel op een professioneel nivo doet.

Door de snelle technologische vooruitgang van de afgelopen jaren, beseffen veel bedrijven dat ze met de juiste software de vruchten ervan kunnen plukken.

Een extranet is dan ook een enorm effectieve manier om jouw medewerkers contact te laten onderhouden met klanten en andere externe partijen.

Wat is een extranet?

Extranetten zijn in feite afgeschermde netwerken waarop informatie digitaal kan worden gedeeld. Met een extranet kunnen bedrijven een veilige online omgeving creëren om informatie centraal te delen en op te slaan.

Hiermee besparen ze niet alleen tijd, maar geven ze externe gebruikers ook toegang tot de juiste informatie, wanneer dat nodig is.

Het gebruik van een extranet wat in de cloud draait, en dus gewoon via je browser te benaderen is, betekent dat het niet nodig is om op een specifieke locatie te zijn om het extranet te gebruiken. Dit maakt een extranet ideaal voor bedrijven om informatie te delen met externe partijen, zoals klanten, externe toeleveringsketens en zakenpartners.

Waarom gebruiken organisaties extranetten?

Organisaties uit alle sectoren en branches kunnen extranetten gebruiken om de simpele reden dat iedereen informatie met derde partijen moet delen. Dit kan variëren van het delen van praktische gegevens zoals prijslijsten of voorraadinformatie tot het delen van gezamenlijke communicatie zoals ideeën en feedback.

Uiteindelijk is het vaak lonend om met een extranet te werken, als jouw organisatie met een aantal externe distributeurs en leveranciers werkt.

Voorbeelden van de toepassing van extranetten

Er zijn veel manieren waarop organisaties een extranet gebruiken. Hoe ze extranetten gebruiken, is afhankelijk van hun behoeften en bedrijfsstructuur. Bedrijven met een groot zakelijk netwerk van distributeurs kunnen bijvoorbeeld hun extranet als klantportaal gebruiken, hun externe partners verbinden met belangrijke documenten en ook de middelen bieden om met interne teams te communiceren.

Organisaties kunnen ook extranetten gebruiken om een klantportaal te bouwen. Dit biedt hun externe klanten een overzichtelijk privénetwerk van waaruit ze problemen kunnen melden, contact kunnen opnemen met technische ondersteuning en bijvoorbeeld trainingsmateriaal kunnen bekijken.

Denk je ook na over een extranet?

Zoals je ziet zijn er verschillende mogelijkheden om een extranet in te zetten voor jouw bedrijf. Webkracht ontwikkelt een extranet altijd op maat, omdat jouw wensen specifiek bij jouw bedrijf passen. We zijn ervan overtuigd dat we jou zo op de beste manier kunnen helpen.

Wil je eens over de mogelijkheden praten? Of heb je een extranet en wil je het uitbreiden of denk je na over vervanging? Plan een meeting en we gaan het over jouw extranet-wensen hebben!

Hoe kunnen
we je verder
helpen?

Hoe snel kunnen jullie aan de slag?

Ons motto is 'zo snel mogelijk!' Dat betekent dat we vaak dezelfde week kunnen afspreken. Dat kan een online meeting zijn, maar ook een meeting bij ons op kantoor in Tilburg, bij jouw bedrijf of ergens tussenin.

De start van jouw project vindt, dus het begin van het functionele ontwerp of de vormgeving, vindt altijd plaats binnen 2 weken. Programmeren, testen en opleveren doen we aansluitend, om de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden.

Ben je al klant ? Dan helpen we natuurlijk als dat lukt dezelfde dag nog!

Wat verwachten jullie vooraf van mij ?

Als je start met je webproject, is het handig om over een aantal dingen na te denken. Dat geldt ook als je een vraag heb op het gebied van marketing, overzetting van je website of verbetering van je SEO of conversie.

We hebben ook een mooi blogartikel geschreven over vijf dingen die je moet weten voordat je een website gaat beginnen.

Verder verwachten we natuurlijk dat we op een leuke en produktieve manier samen kunnen werken. Dat doen we wat ons betreft op een zo makkelijk en transparant mogelijke manier. Je praat bij ons altijd met mensen die verstand hebben van hun vakgebied en bevlogen zijn over wat ze doen.

Doen jullie ook aan hosting en onderhoud?

Jazeker! We doen al het technische onderhoud aan de website. Dat is niet alleen de hosting, maar ook het onderhoud van je website, applicatie of eigen server.

Vaak kiezen onze klanten er zelf voor om met hun website te werken en de inhoud te verzorgen. Maar ook dat kun je aan ons overlaten als je daar geen tijd voor hebt of het gewoon graag wilt uitbesteden. 

Samen met jou kijken we  graag hoe we het inrichten of overzetten en bijhouden van je website en social media kunnen verzorgen.

Welke software of CMS adviseren jullie?

Welke software of CMS jou het beste is, hangt helemaal van jouw wensen af. Er is veel software beschikbaar waarmee je goede websites en webprojecten kunt opzetten.

We werken het liefste met open source systemen, of met systemen waar we ruime ervaring hebben, zodat we voor de kwaliteit van ons werk in kunnen instaan. We werken ondermeer met Wordpress, Drupal, Magento en TYPO3. Daarnaast werken we met het framework Laravel en het Laravel-gebaseerde CMS Exolog.

Elk systeem kent voor- en nadelen, die we graag met jou bespreken, zodat jij altijd de beste keuze voor jouw project maakt. Heb je zelf een interessant systeem, slimme software of een geweldig CMS wat we moeten kennen? Bespreek het vooral met ons!

Wat kost een website bij jullie?

Een goeie vraag, maar wel lastig om te beantwoorden, omdat het antwoordt juist om jouw wensen en behoeften draait. 

Het bouwen van een op-maat ontworpen en geprogrammeerde website is een ander verhaal dan simpelweg een template kiezen een wat aanpassen. Uitgebreide websites, portals, extranets en webshops met diverse koppelingen komen vanzelfsprekend vele malen hoger uit dan eenvoudige websites. Neem vooral contact op met jouw vraag!

whatsapp.png