Drupal website

Drupal is een veelgebruikt en bekend CMS met veel voordelen. Afhankelijk van je wensen kan Drupal voor je bedrijf worden ingezet.

Een Drupal site laten bouwen?

Veel organisaties zien Drupal steeds vaker als een betrouwbare, open source-optie voor het ontwikkelen van hun website. Dat komt omdat Drupal een actieve community heeft en er te profiteren is van veel modules.

Moet ik mijn website in Drupal laten bouwen?

Met meer dan 20 jaar programmeerervaring en het implementeren van kleine tot complexe websiten, worden we vaak gevraagd wat de beste aanpak voor het bouwen van een website is.

Het antwoord, zoals bij veel vragen is; 'Het hangt ervan af'. Voor sommige klanten is de beste keuze om een Drupal website te laten bouwen. Voor andere klanten is het logischer om een andere oplossing te kiezen.

Er zijn veel factoren die bepalen of Drupal past bij de beste aanpak voor jouw website.

Voordelen van Drupal

- Open source. Drupal is in basis gratis en open source. Dat betekent natuurlijk niet dat de installatie, bouw en het onderhoud van de website gratis is. Het betekent simpelweg dat je het systeem kunt gebruiken naar je eigen inzicht.

- Prima snelheid. In vergelijking tot andere open source systemen, zoals Wordpress of Joomla, scoort Drupal prima op het gebruik van snelheid, zolang je niet te veel modules gebruikt. Dat komt vooral door het ingebouwde caching-systeem

- Veel modules. Vanwege de populariteit van Drupal zijn er enorm veel modules beschikbaar. Daarnaast kun je altijd je eigen modules toevoegen.

- Veiligheid. In tegenstelling tot andere systemen zoals Wordpress, is er bij Drupal veel aandacht voor veiligheid. Alhoewel open source systemen altijd last zullen hebben van veiligheidsproblemen, omdat de code voor iedereen beschikbaar is

Nadelen van Drupal

- Complexiteit. Het maken en ontwikkelen van een website in Drupal is niet eenvoudig. Het heeft een flinke leercurve om er goed mee te kunnen werken.
Een Drupal website is vanwege de onvriendelijke interface een uitdaging om zonder hulp van ontwikkelaars te beheren.- Veel volledig nieuwe versies. De laatste jaren komen er veel nieuwe Drupal-versies uit, die niet compatibel zijn met vorige versies. Dat kan betekenen dat je flink moet investeren om je website weer veilig en up-to-date te krijgen

Is Drupal voor mij de beste keuze?

Er is geen pasklaar antwoord op wat de beste keuze is voor je website of project. Het hangt van een aantal factoren af. Waaronder natuurlijk of je zelf bereid bent met een complex systeem bekend te worden. En of je voordelen ziet, terwijl je ook de nadelen begrijpt.

Er zijn nog meer voor- en nadelen te noemen, maar die kunnen we het beste bespreken als we jou en jouw project kennen. En dan zetten we Drupal ook graag af tegen andere opties, zoals bijvoorbeeld Exolog of TYPO3.

Hoe kunnen
we je verder
helpen?

Hoe snel kunnen jullie aan de slag?

Ons motto is 'zo snel mogelijk!' Dat betekent dat we vaak dezelfde week kunnen afspreken. Dat kan een online meeting zijn, maar ook een meeting bij ons op kantoor in Tilburg, bij jouw bedrijf of ergens tussenin.

De start van jouw project vindt, dus het begin van het functionele ontwerp of de vormgeving, vindt altijd plaats binnen 2 weken. Programmeren, testen en opleveren doen we aansluitend, om de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden.

Ben je al klant ? Dan helpen we natuurlijk als dat lukt dezelfde dag nog!

Wat verwachten jullie vooraf van mij ?

Als je start met je webproject, is het handig om over een aantal dingen na te denken. Dat geldt ook als je een vraag heb op het gebied van marketing, overzetting van je website of verbetering van je SEO of conversie.

We hebben ook een mooi blogartikel geschreven over vijf dingen die je moet weten voordat je een website gaat beginnen.

Verder verwachten we natuurlijk dat we op een leuke en produktieve manier samen kunnen werken. Dat doen we wat ons betreft op een zo makkelijk en transparant mogelijke manier. Je praat bij ons altijd met mensen die verstand hebben van hun vakgebied en bevlogen zijn over wat ze doen.

Doen jullie ook aan hosting en onderhoud?

Jazeker! We doen al het technische onderhoud aan de website. Dat is niet alleen de hosting, maar ook het onderhoud van je website, applicatie of eigen server.

Vaak kiezen onze klanten er zelf voor om met hun website te werken en de inhoud te verzorgen. Maar ook dat kun je aan ons overlaten als je daar geen tijd voor hebt of het gewoon graag wilt uitbesteden. 

Samen met jou kijken we  graag hoe we het inrichten of overzetten en bijhouden van je website en social media kunnen verzorgen.

Welke software of CMS adviseren jullie?

Welke software of CMS jou het beste is, hangt helemaal van jouw wensen af. Er is veel software beschikbaar waarmee je goede websites en webprojecten kunt opzetten.

We werken het liefste met open source systemen, of met systemen waar we ruime ervaring hebben, zodat we voor de kwaliteit van ons werk in kunnen instaan. We werken ondermeer met Wordpress, Drupal, Magento en TYPO3. Daarnaast werken we met het framework Laravel en het Laravel-gebaseerde CMS Exolog.

Elk systeem kent voor- en nadelen, die we graag met jou bespreken, zodat jij altijd de beste keuze voor jouw project maakt. Heb je zelf een interessant systeem, slimme software of een geweldig CMS wat we moeten kennen? Bespreek het vooral met ons!

Wat kost een website bij jullie?

Een goeie vraag, maar wel lastig om te beantwoorden, omdat het antwoordt juist om jouw wensen en behoeften draait. 

Het bouwen van een op-maat ontworpen en geprogrammeerde website is een ander verhaal dan simpelweg een template kiezen een wat aanpassen. Uitgebreide websites, portals, extranets en webshops met diverse koppelingen komen vanzelfsprekend vele malen hoger uit dan eenvoudige websites. Neem vooral contact op met jouw vraag!

whatsapp.png