Klantenportaal

Klantenportaal laten ontwikkelen?

Stel je voor, jij besluit om een klantenportaal voor jouw bedrijf te laten ontwikkelen. Waarom zou je dat doen? Nou, een klantenportaal is meer dan alleen een online platform. Het is jouw digitale toegangspoort waar jouw klanten inloggen en alles vinden wat ze nodig hebben.

Het is de perfecte manier om de klanttevredenheid te verhogen en jouw bedrijfsvoering efficiënter te maken.

Laten we samen duiken in de redenen waarom het investeren in een klantenportaal een slimme zet is.

Voordelen van een klantenportaal:

Een eigen klantportaal, natuurlijk op de juiste manier gebouwd en ingezet, heeft een groot aantal belangrijke voordelen;

 • Verhoogde klanttevredenheid: Jouw klanten genieten van snelle en eenvoudige toegang tot gepersonaliseerde informatie. Of het nu gaat om het beheren van bestellingen, zoals bij een e-commerce platform, het inzien van verzekeringspolissen zoals bij een verzekeringsportaal, of het bekijken van gezondheidsdossiers in een zorgportaal, het klantenportaal maakt hun leven makkelijker.

 • Verbeterde productiviteit: Door klanten zelf hun gegevens te laten beheren, verzoeken in te dienen en vragen te stellen via het portaal, bespaar je jouw team veel tijd. Deze tijd kan weer ingezet worden voor andere belangrijke taken.

 • Geoptimaliseerde communicatie: Met een klantenportaal kun je gericht communiceren. Denk aan nieuwsbrieven, speciale aanbiedingen of updates over jouw diensten of producten. Dit houdt jouw klanten betrokken en goed geïnformeerd.


Hoe laat je een klantenportaal maken?

Het kiezen van het juiste bedrijf om jouw klantenportaal te bouwen, is cruciaal. Zoek naar een partner die:

 • Ervaring heeft met het ontwikkelen van klantenportalen.
 • Jouw bedrijfsbehoeften begrijpt.
 • Gebruiksvriendelijke en visueel aantrekkelijke ontwerpen biedt.
 • Uitstekende technische ondersteuning biedt.

Voorbeelden van klantportalen

 1. E-commerce klantenportaal Deze portalen, zoals die van Amazon of Bol.com, zijn ontworpen om de online winkelervaring te optimaliseren. Klanten kunnen inloggen om hun bestelgeschiedenis te bekijken, de status van lopende bestellingen te volgen, en eenvoudig producten retourneren. Ze bieden ook gepersonaliseerde winkelervaringen door aanbevelingen te doen op basis van eerdere aankopen. Klanten kunnen verlanglijstjes maken, productbeoordelingen lezen en schrijven, en zelfs meldingen ontvangen over prijswijzigingen of nieuwe voorraad van gewenste artikelen.

 2. Bank- en financieel portaal: portal als deze bieden een veilige omgeving waar klanten hun financiën kunnen beheren. Gebruikers kunnen hun bankrekeningen bekijken, transactiegeschiedenissen raadplegen, en geld overmaken tussen verschillende rekeningen. Ze stellen klanten ook in staat om investeringen te beheren, rekeningen te betalen, en budgetten te plannen. Sommige financiële portalen bieden ook tools voor financiële planning en advies, evenals de mogelijkheid om rechtstreeks te communiceren met financiële adviseurs.

 3. Gezondheidszorg portaal: Portals zoals aangeboden door ziekenhuizen en klinieken, geven patiënten toegang tot hun medische dossiers, inclusief testresultaten en medische geschiedenis. Patiënten kunnen via deze portalen ook afspraken maken of wijzigen, recepten vernieuwen, en soms zelfs virtuele consultaties hebben met hun zorgverleners. Ze bieden vaak educatieve bronnen over gezondheid en welzijn, en stellen patiënten in staat om vragen te stellen of feedback te geven over hun zorg.

 4. Onderwijs portaal: Studentenportalen van universiteiten en scholen bieden een centrale plek voor studenten om toegang te krijgen tot academische bronnen. Studenten kunnen hun lesroosters, inschrijvingen voor vakken, en academische prestaties bekijken. Ze bieden ook toegang tot online leerbronnen, bibliotheekdiensten, en informatie over campusactiviteiten. Studenten kunnen via het portaal communiceren met docenten en medestudenten, en administratieve taken zoals het betalen van collegegeld beheren.

 5. Verzekeringsportaal: Verzekeringsportalen, zoals aangeboden door Allianz of Aegon, stellen klanten in staat om hun verzekeringspolissen te beheren en te bekijken. Klanten kunnen claims indienen en de status ervan volgen, documenten bekijken en downloaden, en contact opnemen met hun verzekeringsagenten voor ondersteuning. Deze portalen bieden vaak ook educatieve bronnen over verschillende soorten verzekeringen en helpen bij het begrijpen van de dekkingsopties.

 6. Telecommunicatie portaal: In een telecommunicatieportaal, zoals die van KPN of Vodafone, kunnen klanten hun abonnementen beheren, facturen bekijken en betalen, en hun datagebruik in de gaten houden. Ze bieden ook de mogelijkheid om abonnementen aan te passen, extra diensten toe te voegen of problemen te melden. Klanten kunnen via het portaal ook toegang krijgen tot klantenservice, inclusief veelgestelde vragen en live chat-ondersteuning.

 7. Utility Services portaal: Deze portalen zijn bedoeld voor het beheer van nutsvoorzieningen zoals elektriciteit, gas, en water. Klanten kunnen hun verbruik monitoren, facturen bekijken en betalingen verrichten. Ze bieden ook functionaliteiten voor het melden van problemen of storingen, en vaak is er de mogelijkheid om het energieverbruik te analyseren en tips te krijgen voor energiebesparing.

 8. HR en Payroll Portaal: Dit type portal is bedoeld voor werknemers om toegang te krijgen tot hun werkgerelateerde informatie. Werknemers kunnen hun loonstrookjes bekijken, jaaropgaven downloaden, en verlof aanvragen. Ze bieden ook toegang tot HR-documenten, trainingsmaterialen, en kunnen gebruikt worden voor interne communicatie en feedback.

 9. Vastgoedbeheer Portaal: Bedoeld voor huurders en vastgoedeigenaren, stellen deze portalen gebruikers in staat om huur te betalen, onderhoudsverzoeken in te dienen, en documenten zoals huurovereenkomsten en huisregels te bekijken. Ze bieden vaak een communicatiekanaal met de vastgoedbeheerder of verhuurder voor vragen of klachten.


Wat kost een klantportaal laten ontwikkelen?

De kosten variëren, afhankelijk van de grootte en complexiteit van jouw portaal. Het is belangrijk om een partner te vinden die een eerlijke prijs biedt, maar onthoud: een goed ontworpen klantenportaal is een investering die zichzelf terugverdient in klanttevredenheid en operationele efficiëntie.

Ook een klantportaal nodig?

Een klantenportaal is een waardevolle investering. Het verhoogt niet alleen de tevredenheid van jouw klanten, maar verbetert ook de interne efficiëntie van jouw bedrijf. Bij het kiezen van een partner om jouw portaal te ontwikkelen, is het essentieel om iemand te vinden die jouw visie begrijpt en kan omzetten in een realiteit. Dus, ben jij klaar om jouw bedrijf naar het volgende niveau te tillen met een klantenportaal? 

Hoe kunnen
we je verder
helpen?

Hoe snel kunnen jullie aan de slag?

Ons motto is 'zo snel mogelijk!' Dat betekent dat we vaak dezelfde week kunnen afspreken. Dat kan een online meeting zijn, maar ook een meeting bij ons op kantoor in Tilburg, bij jouw bedrijf of ergens tussenin.

De start van jouw project vindt, dus het begin van het functionele ontwerp of de vormgeving, vindt altijd plaats binnen 2 weken. Programmeren, testen en opleveren doen we aansluitend, om de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden.

Ben je al klant ? Dan helpen we natuurlijk als dat lukt dezelfde dag nog!

Wat verwachten jullie vooraf van mij ?

Als je start met je webproject, is het handig om over een aantal dingen na te denken. Dat geldt ook als je een vraag heb op het gebied van marketing, overzetting van je website of verbetering van je SEO of conversie.

We hebben ook een mooi blogartikel geschreven over vijf dingen die je moet weten voordat je een website gaat beginnen.

Verder verwachten we natuurlijk dat we op een leuke en produktieve manier samen kunnen werken. Dat doen we wat ons betreft op een zo makkelijk en transparant mogelijke manier. Je praat bij ons altijd met mensen die verstand hebben van hun vakgebied en bevlogen zijn over wat ze doen.

Doen jullie ook aan hosting en onderhoud?

Jazeker! We doen al het technische onderhoud aan de website. Dat is niet alleen de hosting, maar ook het onderhoud van je website, applicatie of eigen server.

Vaak kiezen onze klanten er zelf voor om met hun website te werken en de inhoud te verzorgen. Maar ook dat kun je aan ons overlaten als je daar geen tijd voor hebt of het gewoon graag wilt uitbesteden. 

Samen met jou kijken we  graag hoe we het inrichten of overzetten en bijhouden van je website en social media kunnen verzorgen.

Welke software of CMS adviseren jullie?

Welke software of CMS jou het beste is, hangt helemaal van jouw wensen af. Er is veel software beschikbaar waarmee je goede websites en webprojecten kunt opzetten.

We werken het liefste met open source systemen, of met systemen waar we ruime ervaring hebben, zodat we voor de kwaliteit van ons werk in kunnen instaan. We werken ondermeer met Wordpress, Drupal, Magento en TYPO3. Daarnaast werken we met het framework Laravel en het Laravel-gebaseerde CMS Exolog.

Elk systeem kent voor- en nadelen, die we graag met jou bespreken, zodat jij altijd de beste keuze voor jouw project maakt. Heb je zelf een interessant systeem, slimme software of een geweldig CMS wat we moeten kennen? Bespreek het vooral met ons!

Wat kost een website bij jullie?

Een goeie vraag, maar wel lastig om te beantwoorden, omdat het antwoordt juist om jouw wensen en behoeften draait. 

Het bouwen van een op-maat ontworpen en geprogrammeerde website is een ander verhaal dan simpelweg een template kiezen een wat aanpassen. Uitgebreide websites, portals, extranets en webshops met diverse koppelingen komen vanzelfsprekend vele malen hoger uit dan eenvoudige websites. Neem vooral contact op met jouw vraag!

whatsapp.png