Nacht van de Kaap

Levensliederen en sterke verhalen

De Nacht van de Kaap is misschien wel het leukste festival van Rotterdam. Maak je klaar voor levensliederen en sterke verhalen uit Katendrecht!


De vraag

De samenwerking tussen festivalproducenten JMR en Webkracht gaat al jaren terug. JMR vroeg Webkracht een herbruikbaar format te ontwikkelen voor de terugkerende festivaledities. De Nacht van de Kaap is het eerste festival wat binnen dit format is ontwikkeld.

De uitdaging

Kan een website er goed uitzien, veel foto's bevatten, makkelijk te beheren zijn en ook nog snel? Dat was de onderliggende vraag en de grootste uitdaging voor dit project. Daarnaast moet het format zo worden ingericht dat het herbruikbaar is voor andere festivals. JMR moet zelf met nieuwe edities van festivals aan de slag kunnen.

Het resultaat

Op basis van de stijlinstructies ontwikkelden we het grafisch ontwerp voor alle pagina's. Ons team ontwikkelaars bouwde daarna de website in het platform Exolog. Het CMS gedeelte van Exolog zorgt ervoor dat de edities makkelijk te beheren zijn. Ook de hoge pieken in bezoekersaantallen tijdens festivaldagen kan de website makkelijk aan, doordat de webhosting van Exolog geoptimaliseerd op snelheid.

Webkracht zorgde ervoor dat mensen De Nacht van de Kaap kunnen vinden en alle informatie kunnen lezen over het programma, de locaties en hoe ze het festival kunnen bezoeken. Ook kunnen bezoekers via de website kaarten bestellen voor de verschillende optredens.

Over Nacht van de Kaap festival

De Nacht van de Kaap is het leukste festival van Zuid-Holland. Het wordt gehouden in het laatste weekend van juni en duurt twee dagen. Tijdens het festival kun je genieten van muziek, theater, dans en beeldende kunst. Ook zijn er rondleidingen door het schiereiland en kun je deelnemen aan workshops. Het festival is gratis toegankelijk.

Hoe komt Nacht van de Kaap aan haar naam?

De Nacht van de Kaap heeft haar naam te danken aan de oude bijnaam van Katendrecht: ‘De Kaap’. Tijdens het festival wordt een beeld geschetst van de geschiedenis van het schiereiland, toen het nog een rosse buurt en zeemanskwartier was. Vroeger was Katendrecht een plek waar zeelieden van over de hele wereld aanmeerden. In de jaren 60 veranderde dit toen de haven werd gesloten en het schiereiland een achterstandswijk werd.

Het ontstaan van het festival

In de jaren 90 kwam er weer nieuw leven in Katendrecht. Er openden nieuwe cafés, restaurants en clubs. Het schiereiland werd een plek waar jong en oud konden genieten van muziek, theater en beeldende kunst. In 2006 werd het festival De Nacht van de Kaap geïntroduceerd. Het was meteen een groot succes en sindsdien wordt het elk jaar georganiseerd.

Resultaten

  • Herbruikbaar format
  • Makkelijk te beheren
  • Grafisch aantrekkelijk
  • Duidelijk en functioneel
  • Snel geleverd

Diensten

Webhosting Responsive website Onderhoudscontract Webdesign

In de festivalbranche zijn we altijd gewend om snel te schakelen. In Webkracht hebben we een goede partner die dit ook snapt!

 

- Jennifer Buitendijk, JMR Event Makers

Andere projecten

De beste marketingteksten voor jouw bedrijf

Creative Text

Bouwmaterialen voor de professional

Multifast

Hoe kunnen
we je verder
helpen?

Hoe snel kunnen jullie aan de slag?

Ons motto is 'zo snel mogelijk!' Dat betekent dat we vaak dezelfde week kunnen afspreken. Dat kan een online meeting zijn, maar ook een meeting bij ons op kantoor in Tilburg, bij jouw bedrijf of ergens tussenin.

De start van jouw project vindt, dus het begin van het functionele ontwerp of de vormgeving, vindt altijd plaats binnen 2 weken. Programmeren, testen en opleveren doen we aansluitend, om de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden.

Ben je al klant ? Dan helpen we natuurlijk als dat lukt dezelfde dag nog!

Wat verwachten jullie vooraf van mij ?

Als je start met je webproject, is het handig om over een aantal dingen na te denken. Dat geldt ook als je een vraag heb op het gebied van marketing, overzetting van je website of verbetering van je SEO of conversie.

We hebben ook een mooi blogartikel geschreven over vijf dingen die je moet weten voordat je een website gaat beginnen.

Verder verwachten we natuurlijk dat we op een leuke en produktieve manier samen kunnen werken. Dat doen we wat ons betreft op een zo makkelijk en transparant mogelijke manier. Je praat bij ons altijd met mensen die verstand hebben van hun vakgebied en bevlogen zijn over wat ze doen.

Doen jullie ook aan hosting en onderhoud?

Jazeker! We doen al het technische onderhoud aan de website. Dat is niet alleen de hosting, maar ook het onderhoud van je website, applicatie of eigen server.

Vaak kiezen onze klanten er zelf voor om met hun website te werken en de inhoud te verzorgen. Maar ook dat kun je aan ons overlaten als je daar geen tijd voor hebt of het gewoon graag wilt uitbesteden. 

Samen met jou kijken we  graag hoe we het inrichten of overzetten en bijhouden van je website en social media kunnen verzorgen.

Welke software of CMS adviseren jullie?

Welke software of CMS jou het beste is, hangt helemaal van jouw wensen af. Er is veel software beschikbaar waarmee je goede websites en webprojecten kunt opzetten.

We werken het liefste met open source systemen, of met systemen waar we ruime ervaring hebben, zodat we voor de kwaliteit van ons werk in kunnen instaan. We werken ondermeer met Wordpress, Drupal, Magento en TYPO3. Daarnaast werken we met het framework Laravel en het Laravel-gebaseerde CMS Exolog.

Elk systeem kent voor- en nadelen, die we graag met jou bespreken, zodat jij altijd de beste keuze voor jouw project maakt. Heb je zelf een interessant systeem, slimme software of een geweldig CMS wat we moeten kennen? Bespreek het vooral met ons!

Wat kost een website bij jullie?

Een goeie vraag, maar wel lastig om te beantwoorden, omdat het antwoordt juist om jouw wensen en behoeften draait. 

Het bouwen van een op-maat ontworpen en geprogrammeerde website is een ander verhaal dan simpelweg een template kiezen een wat aanpassen. Uitgebreide websites, portals, extranets en webshops met diverse koppelingen komen vanzelfsprekend vele malen hoger uit dan eenvoudige websites. Neem vooral contact op met jouw vraag!

whatsapp.png