OPO-R

Onderwijsstichting voor openbare scholen

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Rivierenland bestaat uit elf openbare basisscholen en een school voor speciaal basisonderwijs. Samen met een reclamebureau ontwikkelde Webkracht de website voor de twaalf scholen.

Hoe kunnen we op een slimme manier onze scholenwebsites opzetten en laten beheren?

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Rivierenland bestaat uit elf openbare basisscholen. Waarvan vijf in Tiel, vier in Culemborg en een in Wadenoijen. In Tiel staat ook de school voor Speciaal Basisonderwijs De Wissel. Op deze school zitten kinderen uit de regio die speciale ondersteuning nodig hebben om ook succesvol te kunnen zijn.

Samen met communicatiebureau Budelinc verzorgde Webkracht de ontwikkeling van de hoofdwebsite en de scholenwebsites.

De uitdaging

De uitdaging was om een format te ontwikkelen waar de twaalf scholen goed mee uit de voeten konden. Daarbij moeten ze zelf de mogelijkheid hebben tot het beheren van de content en het plaatsen van tekst en beeld, maar wel binnen de randvoorwaarden gesteld door de huisstijl.

De oplossing

De keuze viel op Exolog als Content Management Systeem om de website te beheren. De gebruikers van de website hebben op verschillende momenten gebruikerscursussen voor de website gekregen. 

Met behulp van de multiwebsite-module kunnen alle gebruikers, pagina's, websitereakties en overige content centraal worden beheerd.

Naast de website is er voor OPO-R ook een aantal maatwerkapplicaties ontwikkeld, waaronder een invallerspool voor ambulant personeel. Daarnaast is er een CRM opgezet wat dagelijks door
ruim 6000 gebruikers tegelijk gebruikt wordt. De invallerspool heeft onder andere custom SMS-alerts voor invallers, eigen agenda's en diverse management-rollen/lagen.

Resultaten

  • Optimale samenwerking
  • Flexibel geprogrammeerd
  • Centraal beheersysteem
  • Makkelijk te onderhouden
  • Diverse maatwerk-tools

Diensten

Webdesign Responsive website Maatwerkapplicatie Extranet Onderhoudscontract Dedicated server

Andere projecten

Slimme vergelijkingssite voor notaristarieven

De Voordeligste Notaris

De beste medische hulpmiddelen

Stethoscoopspecialist.nl

Hoe kunnen
we je verder
helpen?

Hoe snel kunnen jullie aan de slag?

Ons motto is 'zo snel mogelijk!' Dat betekent dat we vaak dezelfde week kunnen afspreken. Dat kan een online meeting zijn, maar ook een meeting bij ons op kantoor in Tilburg, bij jouw bedrijf of ergens tussenin.

De start van jouw project vindt, dus het begin van het functionele ontwerp of de vormgeving, vindt altijd plaats binnen 2 weken. Programmeren, testen en opleveren doen we aansluitend, om de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden.

Ben je al klant ? Dan helpen we natuurlijk als dat lukt dezelfde dag nog!

Wat verwachten jullie vooraf van mij ?

Als je start met je webproject, is het handig om over een aantal dingen na te denken. Dat geldt ook als je een vraag heb op het gebied van marketing, overzetting van je website of verbetering van je SEO of conversie.

We hebben ook een mooi blogartikel geschreven over vijf dingen die je moet weten voordat je een website gaat beginnen.

Verder verwachten we natuurlijk dat we op een leuke en produktieve manier samen kunnen werken. Dat doen we wat ons betreft op een zo makkelijk en transparant mogelijke manier. Je praat bij ons altijd met mensen die verstand hebben van hun vakgebied en bevlogen zijn over wat ze doen.

Doen jullie ook aan hosting en onderhoud?

Jazeker! We doen al het technische onderhoud aan de website. Dat is niet alleen de hosting, maar ook het onderhoud van je website, applicatie of eigen server.

Vaak kiezen onze klanten er zelf voor om met hun website te werken en de inhoud te verzorgen. Maar ook dat kun je aan ons overlaten als je daar geen tijd voor hebt of het gewoon graag wilt uitbesteden. 

Samen met jou kijken we  graag hoe we het inrichten of overzetten en bijhouden van je website en social media kunnen verzorgen.

Welke software of CMS adviseren jullie?

Welke software of CMS jou het beste is, hangt helemaal van jouw wensen af. Er is veel software beschikbaar waarmee je goede websites en webprojecten kunt opzetten.

We werken het liefste met open source systemen, of met systemen waar we ruime ervaring hebben, zodat we voor de kwaliteit van ons werk in kunnen instaan. We werken ondermeer met Wordpress, Drupal, Magento en TYPO3. Daarnaast werken we met het framework Laravel en het Laravel-gebaseerde CMS Exolog.

Elk systeem kent voor- en nadelen, die we graag met jou bespreken, zodat jij altijd de beste keuze voor jouw project maakt. Heb je zelf een interessant systeem, slimme software of een geweldig CMS wat we moeten kennen? Bespreek het vooral met ons!

Wat kost een website bij jullie?

Een goeie vraag, maar wel lastig om te beantwoorden, omdat het antwoordt juist om jouw wensen en behoeften draait. 

Het bouwen van een op-maat ontworpen en geprogrammeerde website is een ander verhaal dan simpelweg een template kiezen een wat aanpassen. Uitgebreide websites, portals, extranets en webshops met diverse koppelingen komen vanzelfsprekend vele malen hoger uit dan eenvoudige websites. Neem vooral contact op met jouw vraag!

whatsapp.png