Sociale strategie
Rotterdam

Participatie- platform voor Rotterdammers

Sociale Strategie Rotterdam is een interactieve maatwerkapplicatie ontwikkeld in opdracht van Gemeente Rotterdam. De website biedt een discussieplatform over diverse onderwerpen, gericht op sociale participatie.

Hoe kunnen we een interactief discussieplatform opzetten?

Gemeente Rotterdam benaderde Webkracht met de vraag om als pilot een interactieve maatwerkapplicatie, een interactief platform, te ontwikkelen.

Het doel van het platform is de sociale participatie in de stad Rotterdam te peilen en te vergroten. Hiertoe wordt een aantal mensen en groepen op uitnodiging toegang geven, zodat ze mee kunnen praten via diverse manieren. 

Het resultaat

Samen met Gemeente Rotterdam is het alle functionaliteit van het uitgedacht, ontworpen en gefaseerd gebouwd. Diverse groepen gebruikers zijn uitgenodigd, kunnen inloggen op het extranet en daarna reageren op de stellingen en discussieboards. Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan live-chats.

De beheerders van het platform kunnen makkelijk alles beheren en zo de chats en berichten in fora in goede banen leiden.

Maatwerk gekoppeld aan een CMS

Voor de ontwikkeling van de maatwerkapplicaties is Exolog gebruikt. Met de CMS-functie zijn alle gebruikers, logs, chats en discussieboards te beheren vanuit hetzelfde systeem. Daarnaast is de Gemeente Rotterdam met Exolog verzekerd van een robuust, flexibel en schaalbaar platform, waarmee ze in de toekomst makkelijk kunnen uitbreiden en opschalen. Bovendien is bij Gemeente Rotterdam op de afdeling communicatie al veel Exolog-kennis en ervaring aanwezig doordat ze meerdere Exolog-websites gebruikt.

Als hosting is gekozen voor een dedicated server in combinatie met een onderhoudscontract. Hiermee kiest Gemeente Rotterdam voor zekerheid, snelheid, veiligheid en flexibiliteit

Wil je ook een interactief platform of andere maatwerkapplicatie voor jouw doelgroep? Plan een online sessie in, maak een afspraak of bel of mail ons en we kijken samen naar jouw project.

Resultaten

  • Maatwerkapplicatie
  • Interactief platform
  • Gebouwd rond Exolog CMS
  • Alle inhoud centraal beheerd
  • Gebruiksvriendelijk uitgedacht

 

Diensten

Webdesign Maatwerkapplicatie Applicatiebeheer Dedicated server Onderhoudscontract Extranet

En alweer heeft Webkracht ons goed geholpen met de vraag die we hadden! Omdat eerdere projecten ons overtuigden van hun kennis en kunde schakelden we Webkracht in. En met succes!

 

- Arie van der Krogt, Projectleider Gemeente Rotterdam

Andere projecten

Vóór gelijke behandeling, tegen discriminatie

RADAR

Vier de vrijheid op 5 Mei in Rotterdam

Bevrijdingsfestival Zuid-Holland

Hoe kunnen
we je verder
helpen?

Hoe snel kunnen jullie aan de slag?

Ons motto is 'zo snel mogelijk!' Dat betekent dat we vaak dezelfde week kunnen afspreken. Dat kan een online meeting zijn, maar ook een meeting bij ons op kantoor in Tilburg, bij jouw bedrijf of ergens tussenin.

De start van jouw project vindt, dus het begin van het functionele ontwerp of de vormgeving, vindt altijd plaats binnen 2 weken. Programmeren, testen en opleveren doen we aansluitend, om de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden.

Ben je al klant ? Dan helpen we natuurlijk als dat lukt dezelfde dag nog!

Wat verwachten jullie vooraf van mij ?

Als je start met je webproject, is het handig om over een aantal dingen na te denken. Dat geldt ook als je een vraag heb op het gebied van marketing, overzetting van je website of verbetering van je SEO of conversie.

We hebben ook een mooi blogartikel geschreven over vijf dingen die je moet weten voordat je een website gaat beginnen.

Verder verwachten we natuurlijk dat we op een leuke en produktieve manier samen kunnen werken. Dat doen we wat ons betreft op een zo makkelijk en transparant mogelijke manier. Je praat bij ons altijd met mensen die verstand hebben van hun vakgebied en bevlogen zijn over wat ze doen.

Doen jullie ook aan hosting en onderhoud?

Jazeker! We doen al het technische onderhoud aan de website. Dat is niet alleen de hosting, maar ook het onderhoud van je website, applicatie of eigen server.

Vaak kiezen onze klanten er zelf voor om met hun website te werken en de inhoud te verzorgen. Maar ook dat kun je aan ons overlaten als je daar geen tijd voor hebt of het gewoon graag wilt uitbesteden. 

Samen met jou kijken we  graag hoe we het inrichten of overzetten en bijhouden van je website en social media kunnen verzorgen.

Welke software of CMS adviseren jullie?

Welke software of CMS jou het beste is, hangt helemaal van jouw wensen af. Er is veel software beschikbaar waarmee je goede websites en webprojecten kunt opzetten.

We werken het liefste met open source systemen, of met systemen waar we ruime ervaring hebben, zodat we voor de kwaliteit van ons werk in kunnen instaan. We werken ondermeer met Wordpress, Drupal, Magento en TYPO3. Daarnaast werken we met het framework Laravel en het Laravel-gebaseerde CMS Exolog.

Elk systeem kent voor- en nadelen, die we graag met jou bespreken, zodat jij altijd de beste keuze voor jouw project maakt. Heb je zelf een interessant systeem, slimme software of een geweldig CMS wat we moeten kennen? Bespreek het vooral met ons!

Wat kost een website bij jullie?

Een goeie vraag, maar wel lastig om te beantwoorden, omdat het antwoordt juist om jouw wensen en behoeften draait. 

Het bouwen van een op-maat ontworpen en geprogrammeerde website is een ander verhaal dan simpelweg een template kiezen een wat aanpassen. Uitgebreide websites, portals, extranets en webshops met diverse koppelingen komen vanzelfsprekend vele malen hoger uit dan eenvoudige websites. Neem vooral contact op met jouw vraag!

whatsapp.png